Et nyt grønt område med dyr

Grønne oplevelser, klappedyr og plads til fordybelse. Nørremarkens grønne område, der får navnet 'Toppen af Nørremarken' bliver et nyt rekreativt værested.

Byrådet har besluttet, at der i fremtiden skal bygges 90 nye boliger på det areal, der i dag kendes som Byg&Leg. Området er i dag et grønt areal, der bl.a. rummer klappedyr som geder, kaniner, høns og fugle.

I fremtiden skal der fortsat være rig mulighed for at slå sig ned og opholde sig på grønne arealer, klappe dyr, lave bål og andre aktiviteter. Derfor arbejder Vejle Kommune på at flytte en stor del af dyrene, bålhytten og andet ind på nye omkringliggende arealer.

Det nye grønne område, der får navnet ’Toppen af Nørremarken’ kan blive det nye rekreative samlingspunkt på Nørremarken.

Der er fokus på at fastholde en stor del af dyrene og den vilde og utæmmede natur samt legeaktiviteter for børn og unge. Grønne opholdsrum og aktiviteter skal invitere til leg, fordybelse og bevægelse.

Illustrationen herunder viser endvidere, hvordan der i fremtiden kan arbejdes med trafikken og Moldevej, herunder den nuværende bussluse. Dette arbejde igangsættes på et senere tidspunkt, og indgår ikke i et kommende arbejde med at etablere de grønne arealer.

Toppen af Nørremarken

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvad er Toppen af Nørremarken?

  Toppen af Nørremarken er beliggende vest for det nybyggede parcelhuskvarter kaldet Store/Lille Grundet og øst for den almene boligforening afd. 29, også kaldet Finlandsparken, der ejes af AAB Vejle.

  Arealet udgør i dag et rekreativt område kaldet ’Byg og Leg’, der bl.a. rummer ’klappedyr’ og diverse udelivs-attraktioner, som i et vist omfang er planlagt genetableret på nær- og omkringliggende offentlige arealer, og på den måde i fremtiden bliver et fortsat stort aktiv for en kommende bebyggelse.

 • Hvorfor nedlægges det nuværende Byg og Leg?

  Fordi der i fremtiden skal ligge 90 nye boliger. Vejle Kommune blev i 2019 pålagt at gennemføre en Udviklingsplan for AAB afdeling 29 'Finlandsparken', fordi boligforeningen indtil december 2020 var på Boligministeriets  ghettoliste.

  For ikke at nedrive nyrenoverede boliger i Finlandsparken, måtte Vejle Kommune i stedet opføre nye boliger i umiddelbar nærhed til Finlandsparken. 

 • Hvad sker der med dyrene og de grønne områder?

  Vejle Kommune arbejder i øjeblikket med at skabe nye grønne områder i området.

  Planen er, at der også fremadrettet skal være dyr og legeaktiviteter og bålhytte, udeliv og vild natur. 

 • Hvornår forsvinder Byg og Leg?

  Det forventes at et kommende byggeri igangsættes i 2022.

  Dyr og legeaktiviteter vil i denne periode blive flyttet til nye faciliteter på de nye arealer. 

Yderligere information om projektet?

Hvis du har brug for mere information om projektet, er du velkommen til at kontakte den ansvarlige projektleder:

Tinus Elsig Bypolitisk Konsulent Politik, Analyse & Kommunikation
Send e-mail mobil 92 43 28 68