Nyt liv i Nørremarkscenteret

Nørremarkscentret er i dag slidt og giver mindelser om en svunden tid. Ved at udvikle Nørremarkscentret er det ambitionen, at skabe et center, der inviterer til leg, indkøb, caféliv og kulturaktiviteter.

I Nørremarkscentrets nordlige del skal der fortættes med cirka 94 boligenheder, og perioden 2019-2022 er derfor afsat til opkøb af de dele sin Vejle Kommune ikke ejer. Den sydlige del af centerområdet huser detailhandelsforretninger, som vurderes at fungere fint, mens den nordlige del af centeret fremstår som en ugunstig barriere for Finlandsparkens udvikling.

Vejle Kommune har erhvervet Nørremark Center nr. 9, 10, 11, 13 og 15. Der arbejdes videre med opkøb af Nørremarkscentret med henblik på at igangsætte processen for byfornyelse.

Økonomiudvalget har i foråret 2021 påbegyndt drøftelser om den fremtidige indretning af Nørremarkscentret, og arbejdet med at udvikle en ny vision og plan for Nørremarkscentret skal igangsættes nu. Der er bl.a. et stort ønske i lokalområdet om at styrke centerfunktionen med eksempelvis kulturfaciliteter og nye handelsservicefunktioner som eksempelvis et apotek eller en biblioteks-satellit.

Ambitionen er at udvikle Nørremark Centeret til et nyt lokalt samlingspunkt og boligområde, der inviterer til nye fællesskaber og ophold med plads til eksempelvis leg, indkøb, caféliv og kulturaktiviteter.

Midlertidige aktiviteter i centeret

I perioden for ejendomsopkøb arbejdes der med muligheden for at skabe midlertidige aktiviteter i Nørremarkscentret. Fokus er på at skabe erhvervs- og forretningsliv i de tomme bygninger i de kommende år indtil fortætningsplanerne skal realiseres.

Udvælgelsen af aktiviteter sker med fokus på at bringe stærke ressourcer ind i området, så borgere fra hele Nørremarken kan få glæde af aktiviteterne. Arbejdet har været udfordret af Covd-19 epidemien, men den første virksomhed er flyttet ind i Nørremarkscentrets nummer 10, og forventningen er, at flere foreninger også kan komme til frem mod 2022.

Vær' med til at forvandle Nørremarkscenteret

Vi er allerede i gang med at kigge på muligheder og løsninger for at skabe nyt liv i Nørremarkscenteret, og vi er på jagt efter de gode ideer.

Klik på linket til CitizenLab længere nede på siden, beskriv din idé og send den til os. Alle idéer er velkomne.

Der er åbent for dit bidrag i perioden frem til 10. marts 2022.

Yderligere information om projektet?

Hvis du har brug for mere information om projektet, er du velkommen til at kontakte den ansvarlige projektleder:

Tinus Elsig Bypolitisk Konsulent Politik, Analyse & Kommunikation
Send e-mail mobil 92 43 28 68